Bekkenbodemproblemen

Bekkenbodemproblemen ultrasound

Urine verlies is het meest voorkomende probleem bij bekkenbodemklachten.
1 op de 3 vrouwen heeft er last van. Het komt veel voor bij kinderen, jonge meisjes, zwangere vrouwen, tijdens de postnatale periode en tijdens de menopauze.
Ook na prostatectomie is dit een gekend probleem.
Dit mag geen taboe zijn, praat erover.
Met aangepaste kinesitherapie kan een oplossing gevonden worden voor uw probleem.

Bij de eerste consultatie wordt een duidelijke uitleg, informatie gegeven over de werking van de Bekkenbodemspieren. Bij een volgende consultatie volgt een inwendig onderzoek en een screening met Ultrasound (= echografie).
Bij de volgende consultaties en afhankelijk van persoon en pathologie kunnen we starten met stimulatie of biofeedback/pelvic trainer, lokale oefentherapie in verschillende houdingen, functionele training.

Bekkenbodemproblemen ultrasound

Met Dynamische Ultrasound kan de patiënt meekijken wat er zich afspeelt binnen het lichaam ter hoogte van de bekkenbodem.
Soms is het ook nodig om in verschillende houdingen de screening uit te voeren. Er wordt een probe geplaatst net boven het schaambeen, daarna ook aan de onderkant van het bekken (perineum) dus niet intravaginaal.
Vaak zien we dat deze spieren verkeerd gebruikt worden, dat de ademhaling geblokkeerd wordt en dat de buikspieren te veel worden aangespannen zonder dat de persoon het beseft.

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat door het gebruik van ultrasound de patiënt sneller en doeltreffender herstelt!