CAPEDUCATION: Babymassage en babyhandelingen

Donderdag 27 april 2023

Het is wetenschappelijk gekend dat 'kangoeroeën', huid aan huid contact, de motorische en mentale ontwikkeling van de baby bevorderen. De tastzin is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt, het krachtmiddel bij prematuren. Babymassage en babyhandelingen stimuleren de bloedcirculatie, bevorderen de spijsvertering, bevorderen het immuun systeem, brengen de onrustige baby tot rust en bevorderen het contact tussen ouder en kind, de best mogelijke start!

Deze één-daage cursus 'Babymassage en babyhandelingen' is bestemd voor kinesitherapeuten die ouders willen opleiden het contact met hun kindje optimaal te maken en het begeleiden tijdens het eerste levensjaar. Tijdens de cursus worden volgende onderwerpen uitvoerig behandeld:

  • geschiedenis van de babymassage
  • wetenschappelijke inzichten ontwikkeling van het kind
  • babyhantering volgens de haptonomie
  • inbakeren
  • therapeutische toepassingen
  • praktijk babymassage
  • wat met reflux?
  • gebruik van de Tummy Tub
  • opmaken van een cursus babymassage voor de ouders

"Babymassage" ... een prettige en natuurlijke manier om als ouder met je kindje om te gaan en het beter te leren kennen.

Christine Van De Putte

Christine studeerde af in 1975 en had van in het begin van haar carrière reeds een specifieke interesse voor de specialisatie in Women’s Health en Pediatrie die ze verder uitbouwde in haar praktijk in Brugge tot op heden. Van 1990 tot 2000 doceerde ze in de postgraduaat cursus voor zwangerschapsbegeleiding aan de UGent (IPVK) en heeft zij cursussen verzorgd voor YVLO in Nederland, voor de Women’s Health group Portugal alsook voor het CPDO in Londen (2005-2006-2014). Door UNICEF werd ze in 2005 uitgenodigd om workschops te geven in Kiev, Oekraïne, evenals voor het IOPTWH congres in Lissabon (2010). Momenteel is ze lesgeefster in deze materie bij CapeEducation en in 2010 startte ze als lesgeefster in de interuniversitaire cursus, georganiseerd door 4 Belgische universiteiten. Christine is tevens voorzitter van de Belgische vereniging ABSG-BICAP, Axxon Belgian Specialised Group-Birth Core and pelvic Therapy.

DOELGROEP: Kinesitherapeuten

PRIJS: 250 EURO
INBEGREPEN: Syllabus, lunch en koffiepauzes.
LOCATIE: LANGE MUNTSTRAAT 9, 8200 ST ANDRIES BRUGGE
TIJD: van 9u tot 17u
DATA: Donderdag 27 april 2023

Inschrijvingsformulier

Datum *
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.